Athos Hotel

, Lefkada

Opis destinacije

Lefkada je četvrto grčko ostrvo po veličini u vodama Jonskog mora. Leži severozapadno od poluostrva Peloponez i severno od ostrva Kefalonije, dok je od kontinentalnog dela Grčke odvojeno uskim kanalom. S obzirom na to da je preko kanala napravljen most, ovo je jedino jonsko ostrvo do kog se može stići kopnenim putem. Administrativni centar ostrva i najveće mesto je istoimeni grad Lefkada. Pretpostavlja se da je ostrvo dobilo ime po visokim i strmim planinama belih litica na zapadu ostrva (grč. lefko – belo). Jedna od legendi kaže da je sa ovih belih stena skočila čuvena antička pesnikinja Sapfo zbog nesrećne ljubavi prema ribaru Faonu. Na lepote istočne obale Lefkade ukazivao je i Homer u svojoj „Odiseji”. Osim istoimenog glavnog grada, veoma posećena turistička mesta sa izuzetno lepim plažama su i naselje Nidri, gradić Vasiliki i ostrvce Maganisi, koje adminstrativno pripada Lefkadi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Sopstveni Prevoz
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel Athos nalazi se na istočnoj strani ostrva, na šetalištu uz samu obalu najpopularnijeg turističkom letovalištu Nidri. Od glavnog grada Lefkas je udaljen oko 14 km. Prijatan ambijent i blizina centra letovališta ovaj hotel svrstavaju u jedan od traženijih.

Plaža:
Gradska peščano-šljunkovita plaže udaljena je 650m.

Hotelski sadržaj:
Za goste hotela su na raspolaganju recepcija, Wi-Fi u zajedničkim prostorijama, sala za ručavanje, bazen sa delom za decu, parking sa ograničenim brojem mesta, bar pored bazena. Rezervacija parking mesta nije moguća. Ležaljke i
suncobrani pored bazena su besplatne za goste, na plaži uz doplatu.

Sobe:
Standardne sobe površine 18 m2, namenjene su za smeštaj dve osobe, sadrže francuski ili dva osnovna ležaja.
Sve sobe imaju kupatilo (fen), klima uređaj, TV, minibar (uz doplatu), sef (uz doplatu) Wi-Fi, balkon ili terasu.

Usluga: 
Noćenje sa doručkom. Doručak se služi po principu švedskog stola, samoposluživanje.

Kontkat: www.athoshotel.com/index.php
Prvi dan - individualni dolazak u hotel, smeštaj posle 15:00h sati (može biti i ranije u zavisnosti od slobodnih kapaciteta hotela). Putnik se na recepciji identifikuje sa pasošem i vaučerom agencije.

Drugi do poslednji dan – slobodni dani za individualna razgledanja, posete i odmor. Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge i dužine boravka.

Poslednji dan - napuštanje hotela do 10:00h (hotelskom politikom može biti propisano i drugačije).
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas