Estreya Residence

Sv.Konstantin i Elena, Bugarska

Opis destinacije

St. Konstantin i Elena se nalazi u zalivu, na pola puta od mesta Zlatni Pjasci i grada Varna. Osnovan je 1946. godine i prvo je bilo poznato pod imenom Družba, ali je kasnije preimenovano u Sveti Konstantin i Sveta Elena. Ime ovog letovališta potiče od naziva prečasnog manastira Sveti Konstantin i Elena koji se ovde nalazi (vezuje za proizvodnju čuvenog vina). Osnovan je na početku 18. veka u čast rimskog cara Konstantina i njegove majke carice Helene. Letovalište, koja je već bila popularna destinacija pred kraj 20. veka. SV. Konstantin je manje komercijalan od drugih turističkih mesta u Bugarskoj i dugo je popularan kod starijih turista, jer je mesto poznato po terapijama i zdravstvenim tretmanima. U Svetom Konstantinu se nalaze brojni antički ostaci. Sveti Konstantin i Elena je bugarsko najstarije letovalište na obali Crnog mora. Smešteno je 8 kilometara severnije od Varne. Prvi balneološki centar u ovom mestu je osnovan 1908. godine. Klima je tipično kontinentalna mediteranska sa suvim toplim letima, a prosečna temperatura u toku Juna iznosi oko 24°C. Svoju popularnost Sveti Konstantin i Elena duguje jedinstvenoj kombinaciji brojnih zelenih parkova, mineralnih voda, plaže i sunca. Letovalište se nalazi pod okriljem listopadnog drveća a ima i 7 mineralnih izvora u svom okruženju. Izvori su duboki između 1800 i 2050 metara sa prosečnim protokom od 175 litara u sekundi, a temperatura je između 40 i 60°C. Zahvaljujući toplim izvorima, letovalište je dugo bilo jedno od najpopularnijih spa centara na obali Crnog mora. Plaža Svetog Konstantina i Elene je dugačka 3,5 kilometara, sa brojnim hotelsim kompleksima, kategorije od 2* do 4*. Atrakcije, pored termalnih izvora, su i pristanište za jahte, teniski i fudbalski tereni, razborazni sportovi na vodi i primorske atrakcije. U okviru letovališta, nalaze se i restorani, prodavnice, barovi, pošta, apoteka i fitnes centar. U neposrednoj blizini, nalazi se i Palata Evksinograd, bivša letnja rezidencija bugarskih kraljeva Aleksandra I, Ferdinanda I i Borisa III.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Sopstveni Prevoz
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel se nalazi u centru grada i oko 500m od plaže. Hotelski kompleks je sačuvao svoje prirodno okruženje, tišinu i spokoj. Jedinstveni spoj šume i mora na ovom mestu doveo je neke sveštenike u prošlost i podstakao ih da podignu manastir Sv. Konstantin i Elena. Danas se u neposrednoj blizini manastira nalaze hoteli Estreya Palace i Estreya Residence. Izgradnjom hotela Estreya Residence promenjen je izgled odmarališta. Čuvajući prirodno okruženje, udobnost i specifičan bugarski arhitektonski stil, hotel svojim gostima nudi prostrani lobi, moderno opremljenu salu za zabave i konferencije, a u suterenu se nalazi SPA-centar Estreia. Kombinacija ljupke šume i blizine mirne plaže u naselju pružaju uslove za nezaboravan odmor i pozitivno raspoloženje.

Hotelski sadržaj:
Hotel poseduje: recepciju, restoran, lobby bar, pool bar, menjačnicu, sef na recepciji (uz doplatu), konferencijsku salu sa pratećom opremom, Wi-Fi internet, internet kutak, bazen, dečiji bazen, wellness centar (sauna, aroma sauna, parno kupatilo, relaks soba), medicinski kabinet, salon lepote, fitness, stoni tenis, dečija igraonica, parking (do popune uz doplatu), animacija. Danas u spa centru Estreya živi stara tradicija lečenja na bazi grožđa. Uz terapije i procedure na bazi vina, koje su jedinstvene za bugarsko crnomorsko primorje, koriste se grožđe i proizvodi iz belogradskog vinogorja.

Sobe:
Hotel poseduje 122 kompletno opremljenih soba i apartmana. Sve sobe i apartmani poseduju: francuski krevet ili dva singl kreveta i jedan ili dva pomoćna ležajeva, TV, telefon, mini-bar, klimu, sef (uz doplatu), Wi-Fi internet, kupatilo sa kadom ili tušem, fen za kosu, balkon. Sobe mogu imati fotelju ili sofu na razvlačenje kao dodatni ležaj.

Usluga:
Usluga je na bazi usluge all inclusive (all inclusive - švedski sto).

Kontakt:
www.hotelestreya.com/en/
Prvi dan
Dolazak u izabrani hotel. Smeštaj i usluga prema uplaćenoj rezervaciji (ulazak u sobe je posle 14:00h). Slobodno vreme. Noćenje.

Drugi do pretposlednji dan
Boravak u hotelu na bazi uplaćenih usluga. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Poslednji dan
Doručak za goste koji imaju uplaćenu uslugu noćenje sa doručkom ili polupansion (napuštanje hotelskih soba do 10:00h).
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas