Glicorisa Beach Hotel

Pitagorio, Samos

Opis destinacije

Samos je obale Male Azije udaljen samo 1,6 km. Oduvek je bio na raskrsnici između istoka i zapada.Ipak, uz pomoć jake životne snage uspeo je da, tokom vekova, sačuva nezavisnost pa čak i da doživi maksimalan procvat. Moguće je da je baš zbog toga svetu podario toliko naučnika, umetnika i pesnika. Osim Pitagore, sa Samosa potiču i graditelji Herinog hrama Rek i Teodor, pesnik Arion, arhitekta Poliklet, veliki astronomi Aristarh i Aristil kao i filozofi Melisa i Epikur. Mitologija kazuje da je ostrvo i rodno mesto boginje Here, a budući da je ona boginja plodnosti i njeno ostrvo je veoma plodno. Prekriveno je nepreglednim vinogradima i stabljikama mastike od čijih se plodova spravlja širom sveta poznato grčko piće „Uzo“. Na ostrvu su do danas sačuvani ostatci Herinog hrama i najstariji tunel na svetu koji je u antičko doba služio kao prečica kroz brdo. Kao stvoreno je za romantične duše. Turistima daruje opojni miris mora uz mogućnost da raj za sebe i onog koga volite pronađete u brojnim bajkovitim uvalama. Uostalom, božanstvene plaže i usnule prirodne lepote ostrva Samos su najlepša pozivnica za uživanje na najvišem nivou.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Ovaj miran hotel u porodičnom vlasništvu smešten je na 3 km od gradića Pitagorio, u oblasti Glicorisa. Pitagorio je ujedno i najpoznatije i najpopularnije letovalište na ostrvu, rodno mesto matematičara Pitagore. Udaljen je 6 km od međunarodnog aerodroma i 10 km od glavne luke u gradu Samosu.

Plaža:
Ispred hotela nalazi se privatna peščano-šljunkovita plaža okružena borovim drvećem. Ležaljke i suncobrani na plaži se dodtno doplaćaju. Plaža ispred hotela nosi oznaku "Plave zastavice".

Hotelski sadržaj:
Od hotelskih sadržaja gostima je na raspolaganju: recepcija, restoran, a la carte restoran, snack bar, bar na plaži, bazen (površine 240 m²), ležaljke i suncobrani kraj bazena, dečiji bazen (površine 36 m²), igralište, parking, Wi-Fi internet (besplatno u javnim delovima hotela), bilijar.

Sobe:
Hotel ima 70 soba raspoređenih u dve dvospratne zgrade. Sve imaju kupatilo sa tušem i fen za sušenje kose, centralni klima uređaj (moguće korišćenje od jula do septembra), frižider, SAT TV, telefon. Standardne sobe imaju pogled na more ili vrt i površine su 16 m², imaju dva odvojena ili jedan francuski ležaj. U nekim sobama postoji mogućnost dodatnog ležaja za treću osobu.

Usluga: 
Noćenje sa doručkom ili polupansion (doručak - kontinentalni i večera - izbor menija)

Kontkat: www.glicorisa.com.gr
1. dan BEOGRAD – KOS – SAMOS
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue-a dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Čarter let za Samos sa međusletanjem na ostrvo Kos. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10./11. dan SAMOS
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11./12. dan SAMOS - BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Direktan čarter let za Beograd. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas