Hotel Ikos Aria

Kefalos, Kos

Opis destinacije

Kos je za razliku od većine drugih grčkih ostrva ravan i plodan, poznat je pod imenom „Plutajuća bašta“. Pored toga Kos je bogat arheološkim nalazištima iz helenskog, rimskog, vizantijskog i mletačkog perioda. No glavni adut Kosa su plaže: duge peščane plaže sa crnim ili zlatnim peskom, i male i zavučene šljunkovite uvale. Plaže na jugozapadnoj obali su jedne od najlepših na Dodekanizima a uvale na severozapadu su savršene za sportove na vodi. Grad Kos, koji je glavni i najveći grad na ostrvu, istovremeno je i turistički centar ostrva. Nudi odličan noćni život, dobar šoping, odlične taverne, i zanimljiva arheološka nalazišta. Gradom dominira tvrđava koju su 1315. podigli Vitezovi Svetog Jovana sa Rodosa. Rimske i grčke ruševine se mogu naći na svakom koraku, a ljubitelji antike ne treba da propuste arheološki muzej, čiji je najpoznatiji eksponat statua Hipokrita koji je rođen i živeo na Kosu (460-377 stare ere). Kardamena je drugo po veličini turističko naselje, na udaljenosti od 29 kilometara jugozapadno od grada Kosa do koga se može stići lokalnim autobusom, taksijem ili automobilom i 7 kilometara od internacionalnog aerodroma „Hipokrates“. Moderne kuće, hoteli i drugi smeštajni objekti prostiru se duž kristalnog zaliva sa prirodnim lepotama Kardamene i privlače brojne posetioce. Šetalište uz more i mala luka odakle trajekti svakodnevno saobraćaju do obližnjeg ostrva Nisiros, predstavljaju još jednu prednost svih turista koji ovo mesto biraju za svoj godišnji odmor. Kardamena je zadržala svoj tradicionalni šarm i nudi brojne turističke atrakcije, Apolonov hram, drevno pozorište i prelepu crkvu posvećenu Bogorodici.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel Ikos Aria otvoren je 2019.godine. Pripada luksuznom lancu hotela Ikos Resort, koji je deo kompanije kojoj pripada i čuveni Sani Resort. Nalazi se u zapadnom delu ostrva Kos, u mestu Kefalos na privatnoj peščanoj plaži sa pogledom na obližnje ostrvo Agios Stefanos. Hotel ima izgrađen potpuno nov koncept koji karakteriše luksuz u odličnoj organizaciji odmora sa akcentom na vrhunski kvalitet pružanja usluga, eleganciju i poseban osvrt na porodice sa decom. Od internacionalnog aerodroma Kos udaljen je 15 km.

Plaža:
Hotel se nalazi na privatnoj plaži na kojoj su ležaljke i suncobrani i peškiri za bazen i plažu besplatni za goste hotela

Hotelski sadržaj:
Osam divnih i izvrsno dizajniranih restorana nude različite ukuse iz celog sveta. Jelovnici sa Michelin zvezdicom koje su osmislili najinovativniji kuvari na svetu, koji se mogu upariti sa izborom od 300 vrhunskih vina. Mogućnost korišćenja Dine-Out program – bez dodatnih troškova. U sklopu kompleksa se nalaze sledeći barovi: lobby bar, lagoon lobby bar, deluxe lobby bar, bar pored bazena, noćni klub, poslastičarnica, bar na plaži, deluxe bar pored bazena i teatro bar. Ikos Aria ima program zabavnih aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom, igara i događaja za malu decu i tinejdžere svih uzrasta, od smelih sportova na vodi u Egejskom moru do umetnosti i zanata na otvorenom u bujnim zelenim baštama odmarališta. Neke od aktivnosti se dodatno doplaćuju (detaljnije na sledećem linku: https://ikosresorts.com/resorts/ikos-aria/kids/).U pažljivo negovanim vrtovima u kojima dominira otvoren bazen sa pogledom na Egejsko more u hotelu se nalaze još i recepcija koja je otvorena 24h, mogućnost korišćenja usluga konsijerža, besplatne dnevne novine na recepciji, menjačnica, spa i wellness centar (tretmani lica i tela, manikir, pedikir, masaže, sauna, zatvoren bazen, sauna, parno kupatilo – uz doplatu), fitness centar, frizerski salon, mogućnost korišćenja servisa pranja i peglanja veša, 4 teniska terena (mogućnost uzimanja časova sa privatnim trenerom uz doplatu), košarkaški teren, teren za odbojku, dečije igralište i parking. Wi-Fi internet je dostupan u celom objektu besplatno. Hotel je prilagođen osobama sa invaliditetom..

Sobe: Hotel ima nekoliko različitih tipova soba. U ponudi naše agencije su sledeći tipovi: superior triple sobe sa delimičnim pogledom na more ili sa direktnim pogledom na more i junior suite sa privatnom baštom. Ponude za ostale tipove soba svim našim klijentima možemo poslati na zahtev. Superior sobe sa delimičnim ili direktnim pogledom na more imaju 32 m2. U svom sastavu imaju klima uređaj, uređaj za priprpemu kafe i čaja, smart TV, mini bar, CD/DVD player, Wi-Fi internet, sobne papuče, sef, kupatilo (fen za kosu) i balkon. Mogu ugostiti maksimalno tri odrasle osobe (francuski ležaj i sofa na razvlačenje). Junior suite sa privatnom baštom imaju 42 m2. Iste su opremljenosti kao superior sobe a mogu ugostiti dve odrasle osobe i dvoje dece ili tri odrsle osobe i jedno dete (francuski ležaj i sofa na razvlačenje).

Usluga: All incusive. Restoran  restoran grčke kuhinje “Ouzo” (doručak od 08:00h do 11:00h, ručak od 12:30h do 15:00h, užina od 12:30h do 17:00h, večera od 18:30h do 22:30h), restoran grčke kuhinje “Kos” (doručak od 08:00h do 11:00h, a la carte ručak od 12:30h do 15:00h, večera od 18:30h do 22:30h), restoran italijanske kuhinje “Fresco” (doručak od 08:00h do 11:00h, ručak od 13:00h do 16:00h, večera od 18:30h do 22:30h), restoran azijske kuhinje “Anaya” (večera od 18:30h do 22:30h), restoran francuske kuhinje “Provence” (večera od 18:30h do 22:30h), restoran mediteranske kuhinje “Seasons” (rani doručak od 05:30h do 07:30, doručak od 08:00h do 11:00h, a la carte ručak od 13:00h do 16:00h, večera od 18:30h do 22:30h), restoran španske kuhinje “Olivia” (večera od 18:30h do 22:30h), restoran mediteranske kuhinje “Flavors” (doručak od 07:30h do 10:30h, ručak od 12:30h do 14:30h, večera 18:30h do 21:30h). Lokalna i internacionalna pića, vina, kafe, slatkiši u sledećim barovima: lobby bar (od 09:00h do 01:30h), lagoon lobby bar (od 18:00h do 24:00h), deluxe lobby bar (od 09:00h do 24:00h), bar pored bazena (od 09:00h do 19:00h), noćni klub (od 23:00h do 01:30h), poslastičarnica (od 10:30h do 18:30h), bar na plaži (od 09:00h do 19:00h), deluxe bar pored bazena (od 09:00h do 19:00h) i teatro bar (od 20:30h do 23:00h).

Kontakt: www.ikosresorts.com/resorts/ikos-aria/
1. dan BEOGRAD – KOS
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue-a dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Direktan čarter let za Kos. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10./11. dan KOS
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11./12. dan KOS – SAMOS – BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Čarter let za Beograd sa međusletanjem na ostrvo Samos. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas