Jezera Austrije

više destinacija, Austrija

već od 159€

Opis destinacije

SALZBURG je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a koji ima mnoštvo drugih atrakcija. VOLFGANGZE (Wolfgangsee) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto BAD IŠI je poznata banja u Austriji, koja je u doba Habzburkovaca bila često odredište carske porodice. HALŠTAT (Hallstatt) se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od grada Salcburga. U ovoj regiji se nalazi i Halštat rudnik soli, najstariji na svetu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SALZBURGU
JEZERA AUSTRIJE
Salzburg – Volfgangze – Bad Išl – Halštat

14.02-18.02.2024.
07.03-11.03.2024.
11.04.-15.04.2024.
23.05.-27.05.2024.
20.06.-24.06.2024

5 dana/2 noćenja

CENA ARANŽMANA: 159 EVRA 

Aranžman obuhvata:
- prevoz autobusom visoke  turističke klase od 16 do 90 mesta (klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji
- smeštaj u hotelu OEKOTEL SALZBURG u 1/2 i 1/2+ 1  sobama  na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto)  direktna linija od Hotela do centra. Bus broj 4
- razgledanje prema program ( Salzburg I Bad Išl)
- usluge turističkog pratioca tokom  putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 60 evra
- individualne troškove
- putno zdravstveno osiguranje 800,00 din.
- izlet do jezera Vofgangze i obilazak Sv. Gilgen – Sv. Volfgang  20 eura
- fakultativan obilazak rudnika 45 evra (oko 2 h, uključuje zaštitnu odeću, vožnju vozom, toboganima, obilazak rudnika )
- fakultativnu vožnju brodićem  (Sv. Gilgen – Sv. Volfgang – trajanje oko 40 min) 15 evra
- obilazak Helbrun palate i magičnih fontana 25 evra
- odlazak do Halštata I obilazak 10 eura

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
Hotel  3* se nalazi u širem centru grada na liniji gradskog prevoza. Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1, 1/3  . Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola.  OEKOTEL SALZBURG (Eugen-Müller-Straße 9, 5020 Salzburg, https://www.oekotel.com/unsere-hotels/salzburg-mitte/ )
1.Dan:Beograd
Polazak iz Beograda oko 21.00 časa. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju do Austrije, uz kratke usputne pauze za odmor.

2.Dan: Salzburg
Dolazak u jutarnjim časovima, odlazak u obilazak  grada uz pratnju vodiča.Pešačka tura: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme. Odlazak  u hotel. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.Dan: Helbrunpalata-Vofgangze
Doručak. Slobodan dan-fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgradjenih početkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun. Nakon obilaska palate, fakultativni odlazak do  najlepšeg austrijskih jezera Volfgangze. Dolazak do Sv. Gilgena. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Na Sv. Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu sv. Egidija, gradske većnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (ukoliko slovi budu dozvoljavali)(Sv.Gilgen- Sv.Volfgang). Slobodno vreme u Sv.Volfgangu. Putnici koji ne idu na vožnju brodom, autobusom dolaze do Sv. Volfganga. Povratak u hotel. Noćenje.

4.Dan: BadIšl -Halštat
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije “Zauner” i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Fakultativno  odlazak do Halštata – poznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture, rudnik soli.  Fakultativna poseta rudniku soli – Slobodno vreme do popodnevnih časova.Polazak za Beograd. Vožnja kroz Austriju do Srbije.

5.Dan: Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
– 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.   

– 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2024.

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

LVL

Organizator putovanja je turistička agencija Lavli Travel, broj licence OTP 5/2021 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lavli Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas