Pariz, nova priča

Pariz, Francuska

već od 899€

Opis destinacije

Tomas Džeferson je jednom rekao: “Šetnja Parizom vam nameće lekciju istorije, postulat lepote i suštine života.” Bez obzira da li se divite Moneovim lokvanjima u Oranžeri muzeju, preskačete barice stepeništa koje vodi do Sakr Ker bazilike, pa besomučno izbliza želite da ovekovečite visinu Ajfelovog tornja, ispijate čašu starog dobrog Bordoa u “Cafe de Flore” ili pak nakon šetnje po Versaju ili dvorcima Loare žurite na 30 rodjendan Pariškog Diznilenda, ovaj pažljivo pripremljen program je sve što Vam može biti potrebno.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PARIZ NOVA PRIČA
5 dana | 4 noćenja
Avion

Putovanje Hotel The Best Western Ronceray Opera 3*, Standard soba, noćenje i doručak
10.10.2024. - 14.10.2024.
€ 989,00
po osobi po boravku

Putovanje Hotel Victoria 2*, Standard soba, noćenje i doručak
10.10.2024. - 14.10.2024.
€ 899,00
po osobi po boravku

Cena uključuje
- Prevoz avionom na relaciji Beograd – Pariz – Beograd
- Aerodromske takse (u trenutku objavljivanja programa iznose 95 eura. Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama Olympic Travel-a ili kod ovlašćenih agencija)
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u centralno lociranom hotelima sa 2* i 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom
- Panoramsko razgledanje Pariza i krstarenje Senom
- Usluge vodiča agencije na srpskom jeziku
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja.
- Svi transferi navedeni u programu

Cena ne uključuje
-  fakultativni izleti – minimum za realizaciju 15 putnika
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- gradska turistička taksa koja se plaća na licu mesta u hotelu.
- individualni troškovi i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja


FAKULTATIVNI IZLETI :

- POSETA DVORCU  VERSAJ - Cena izleta po osobi iznosi 99 eur .
Uključuje: organizovan povratni transfer  AUTOBUSOM samo za grupu, stručno vođenje u pratnji licenciranog vodiča   agencije, stručno vođenje lokalnog vodiča , ulaznicu za dvorac, ulaznicu za Versajske bašte sa  programom i slušalice.

- CELODNEVNI IZLET DVORCI LOARE : Cena  po osobi iznosi 145 eur . 
Uključuje  : povratni transfer autobusom, stručno vodjenje u pratnji licenciranog vodiča agencije, lokalnog vodiča, ulaznice za dvorce Šenonso i Šambor.

- PEŠAČKA TURA -PARIZ NOVA PRIČA . Cena izleta iznosi 45eur. 
Uključuje celodnevnu metro kartu i šetnju po različitim kvartovima Pariza, uz  stručno tumačenje i zanimljive, nove priče o Parizu – licenciranog vodiča agencije .

-POSETA LUVRU:  Cena po osobi iznosi  55 eur  . 
Uključuje  ulaznicu, grupnu rezervaciju, slušalice i stručno vođenje pratnji dva licencirana vodiča na srpskom jeziku.


Minimum za realizaciju fakultativnih izleta – 15 putnika. U slučaju manjeg broja putnika može doći do korekcije cene.
Hotel The Best Western Ronceray Opera 3*
Hotel Victoria 2
DAN 1.
10.10.2024 - BEGRAD – PARIZ (panoramsko razgledanje grada i krstarenje Senom)
Sastanak učesnika putovanja na međunarodnim polascima aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu u 04:30h. Poletanje aviona za Pariz u 06:40h (let JU 310), predviđeno vreme sletanja je u 09:15h. Po sletanju i obavljanju carinskih i aerodromskih procedura na aerodromu Šarl de Gol, u pratnji licenciranog vodiča agencije krećemo u panoramsko razgledanje grada. Pariz je grad kontrasta, sa jedne strane bogat tradicijom, a sa druge moderan i avangardan. U ovom gradu, koji je i sedište Vlade i univerzitetski centar, grad mode, umetnosti, multikulturalan, a istovremeno tipično francuski, možete da uživate, kako u kulturnim sadržajima, tako i u provodu, po kome je nadaleko poznat. Nacionalna pariska opera, Crkva Madlena (građena u neoklasičnom stilu u slavu Napoleona), Trg Vandom, jedan od najraskošnijih bulevara na svetu – Jelisejska polja sa Trgom Etual i Trijumfalnom kapijom (ispod koje plamti prva večita vatra zapaljena nakon rimskih vremena),Trgovi Konkord, Republika i Bastilja, jedan od najznačajnihih svetskih muzeja – Luvr, Trokadero, Palata Invalida (kompleks izgrađen po nalogu Luja XIV za smeštanje invalida iz brojnih ratova s Crkvom invalida, u kojoj se, pored ostalog, nalazi i Napoleonov grob), Panteon, Bogorodičina crkva, Notr Dam (nekadašnja dvorska kapela, remek-deo kasne gotike), Luksemburška palata sa raskošnim parkom, tradicionalna univerzitetska četvrt – Latinski kvart, Monparnas, Marsovo polje sa Ajfelovom kulom, današnjim simbolom grada. Nakon razgledanja, odlazak do pristaništa i isplovljavanje u romantičnu jednočasovnu vožnju brodom po Seni, čije obale krase grandiozne građevine, deo svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nakon krstarenja, odlazak do hotela The Bestwestern Ronceray Opera, kod Pariške opere. Prijavljivanje na recepciji hotela. Noćenje.

DAN 2.
11.10. 2024.- PARIZ - VERSAJ (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti  ili fakultativni izlet u Versaj, u pratnji dva licencirana vodiča. Ovaj dvorac-spomenik čuven je u svetu po svojoj lepoti i događajima koji su se u njemu odigrali. Simboliše vrhunac francuske monarhije. Izgradnju je počeo Luj XIII sa idejom da se na mestu današnje raskošne građevine napravi mali lovački zamak. Luj XIV – „kralj sunca“ je nastavio izgradnju do današnjih kolosalnih dimenzija. Neznatna proširenja su dodata kasnije (Opera u vreme Luja XV). Za vreme Luja XIV Versaj je bio mesto na kome je morao da se nađe svako ko je želeo da ima bilo kakav uticaj u Francuskoj. Pored raskošnih dvorana kao što su Galerija ogledala, Venerina i Herkulova dvorana ili Dvorana izobilja u dvorcu su smeštene i privatne odaje kralja i kraljice. Opera, sagrađena u XVIII veku predstavlja pravi dragulj Versaja. Pored Apolonove fontane ulazi se u prostrani park u kome su Velikim Trijanon, Mali Trijanon i Amo. Jedno krilo velikog Trijanona je bilo za Luja XIV, drugo za njevovu dragu madam de Mentnon, dok je Mali Trijanon sagrađen za njegove miljenice. Posle posete dvorcu i šetnje po parku povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3.
12.10.2024 - PARIZ - DVORCI LOARE (fakultativno)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet, u pratnji dva licencirana vodiča, do doline Loare poznate po raskošnim dvorcima i palatama. Dvorci su sagrađeni u periodu između XIII i XVI veka kao utvrđenja, letnje kraljevske rezidencije ili plemićke palate, a neki su deo svetske kulturne baštine UNECSO-a. Sa dvorcima koji spadaju u najlepša svetska zdanja, dolina Loare čuva reputaciju „kraljevske doline“. Obilazak dvorca Šambor (Chambord), najvećeg posle Versaja, dvorca Šenanso (Chenonceau), sagrađenog na obali reke Šer u stilu renesanse, poznatog i pod imenom „Damski dvorac“ zbog uticaja čuvenih dama koje su u njemu živele i vožnja pored dvorca Amboas (Amboise), kome je čuveni Leonardo da Vinči dao svoj pečat. Povratak u Pariz. Noćenje.

DAN 4.
13.10. 2024. - PARIZ - Pešačka tura Pariz, nova priča- ( fakultativno)
Doručak. Polazak na fakultativnu šetnju Parizom, u pratnji licenciranog vodiča i predstavnika agencije Olympic Travel, tokom koje obilazimo najstarije krajeve Pariza, koje neodoljivo prožima duh viševekovne burne i uzvišene istorije, te neodoljive pasije za umetnošću. Uz potpuno nove pariške priče i legende stižemo do kuće – muzeja koja je bila Renoarova prva Montmartre adresa. Kuća u dvorištu muzeja je tamošnji najstariji hotel, čiji je prvi vlasnik čuveni glumac Claude de la Rose, poznat u 17.veku kao Rosimond, bio upravo onaj glumac koji je zamenio Moliera i završio na sceni baš kao i njegov predhodnik. Šetamo živopisnim ulicama Monmartra, posmatramo slobodne umetnike, pevače, naratore, slikare do Elysees Montmartre teatra, jednog od najstarijih u Parizu sagradjenog početkom 19.veka. Nekoliko koraka dalje i naći ćemo se ispred velelepne bazilike Sacre-coeur, koja dominira gradom svojim značajem, belinom i položajem. Najstariji vinograd, okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari devetnaestog i dvadesetog veka. Place du Tertr najromantičniji trg ovog grada, gde se nastavlja legenda o velikim majstorima ”Belle epohe” pariške umetnosti: Modiljani, Mone, Renoar, Dega, Tuluz Lotrek, Pikaso, Pisaro i Van Gog. Poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge, pa skok metroom na suprotni kraj grada da biste videli najlepši park Pariza, Luksemburški park sa istoimenom palatom. Panteon, Sorbona, bulevar St Germain, pa šetnja kroz latinski kvart i završavamo sa katedralom Notre Dame. Obilazak peške uz korišćenje metroa.

DAN 5.
14.10. 2024. - PARIZ -POSETA MUZEJU LUVR (fakultativno) - BEOGRAD
Doručak.  U pratnji vodiča agencije i lokalnog vodiča fakultativan odlazak do Luvra – najpoznatijeg muzeja na svetu sa značajnim delima svetskih velikana (Mona Liza, Nika od Samotrake, Miloska Venera, Splav Meduze). Muzej je smešten na severnoj obali Sene, a nastao je oko 1200. godine kao deo prvog velikog utvrđenja, da bi tokom vekova bio pretvoren u raskošnu rezidenciju. Krajem XX veka je prilikom obimne modernizacije u dvorištu muzeja dodata staklena piramida, koja je i danas predmet raznih kontraverznih mističnih priča, urbanih legendi i polemika, kako kulturnih, tako i političkih. Vođenje i stručno tumačenje, prema pravilima muzeja, u trjanju od dva sata na srpskom jeziku, u pratnji dva licencirana vodiča. Slobodno vreme u muzeju. Transfer ka aerodromu oko 18:00h. Poletanje aviona za Beograd u 20:25h (let JU315). Sletanje na Beogradski aerodrom u 22:45h.
- Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master,Visa, Maestro) čekovima građana, 

- Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje,

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas