Prag

Prag, Češka

već od 699€

Opis destinacije

Prag, prestonica Češke Republike, jedan je od najlepših gradova Evrope. Prostire se na sedam brda krunisanih divnim zamkovima i crkvama, a na reci Vltavi je veličanstveni Karlov most podignut 1357, za vreme vladavine Karla IV, koji je tada bio na vrhuncu moći. Praški zamak i zamak Višehrad, palata Šterberg iz 18.veka u kojoj se danas nalazi Nacionalna galerija sa vrednim delima starih majstora, zgrada Karlovog univerziteta, Stara gradska skupština sa astronomskim satom, tajanstvene kaldrmisane ulice i prolazi Starog grada, lepota Vaclavskih namjesti, čuveno češko pivo i još čuvenije knedle pripremljene na neki od stotinu načina, plus popularni brambork (palačinke od krompira) samo su neki od simbola „grada stotine tornjeva” ali i razloga zašto se svi oni koji jednom vide Prag u Prag opet vraćaju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Češka 
PRAG 02.05.2024. 
4 dana (3 noćenja) – avionom (direktan let Air Serbia) 
Polazak: 02. maj 2024. / Povratak: 05. maj 2024. 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Polazak – PovratakSmeštaj i uslugaCena aranžmana po
osobi u dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
02.05. – 05.05.2024.Hotel City Inn 3*
Noćenje sa doručkom
699€300€
Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Prag Beograd, ručni prtljag (1 torba do 8kg, dimenzija 40x20x55cm) kao i jedna torba predatog prtljaga do  23kg, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u  hotelu kategorije 3* na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Praga,  usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji, troškovi organizovanja putovanja, avio-takse u trenutku  pravljenja putovanja od 66 eur. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom  izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti i posete (koji se plaćaju na licu mesta), gradske takse  u iznosu od 2,5 eur po osobi po noći, međunarodno putno osiguranje, lični troškovi. 

FAKULTATIVNI IZLETI: FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg  broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne 
izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši u Pragu, isključivo u evrima. Fakultativni  izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. 
Krstarenje Vltavom (2 sata ): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, večera na brodu na  bazi švedskog stola i dvočasovno krstarenje Vltavom. Cena izleta: 45 evra 
Dvorac Karlštajn (poludnevni izlet, oko 6 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji lokalnog  vodiča i ulaznica u dvorac Karlštajn i audio guide na engleskom jeziku. Cena izleta: 65 evra 
Karlove Vari (celodnevni izelet ,oko 9h) : U cenu je uključen prevoz, razgledanje Karlovih Vari u pratnji  vodiča. Cena izleta: 75 evra.
Hotel City-Inn je u zgradi iz 19. veka i nalazi se u samom srcu Praga. Nudi doručak na bazi švedskog stola  i besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama. Sve sobe su pažljivo dekorisane, nameštene i  imaju sopstvena kupatila kao i satelitsku televiziju. Osiguran parking je na raspolaganju u hotelu Marriott  koji je udaljen 50 metara od City-Inn i koji se plaća. Praški Stari grad i trg Venceslav su na 10 minuta  hoda.Hotel je samo 350 metara udaljen od Glavne železničke stanice u Pragu. 
1. dan (02.05.2024.) BEOGRAD – PRAG 
Čekiranje grupe na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla " u 04:50 časova. Redovni let (let JU170) za  Prag kompanijom Air Serbia u 06:50 časova. Sletanje u Prag u 09:00 časova. Po završetku aerodromskih  formalnosti polazak na razgledanje grada: Strahovski Manastir, crkva Loreta (spolja), Praški dvorc, Stara  kraljevska palata , Belvedere (letnja rezidencija)i katedrala Svetog Vita(spolja). Nastavak razgledanja  pored kule Daliborke. Šetnja Malom Stranom i prelazak preko najstarijeg gradskog mosta - Karlovog  mosta koji povezuje dva dela grada. Most krasi čak 30 statua religijske tematike među kojima je  najpoznatija statua svetog Jana Nepomuka. Šetnja Karlovom ulicom i Starim Mestom i obilazak  Starogradskog trga gde se nalazi Većnica, Tinska crkva i stari astronomski sat koji je ujedno i simbol Praga.  Šetnja Vaclavskim Namjestima do Narodnog Muzeja gde se tura završava. Oko 15:00 časova smeštaj u  hotel. Slobodno posle podne. Noćenje 

2. dan (03.05.2024.) PRAG 
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske ili poludnevni izlet do srednjevekovnog  zamka Karlštajn. Nakon Karlštajna mogućnost odlaska na fakultativnu vožnju brodom po Vltavi. Ovo je jedinstvena prilika da se otkriju lepote Praga i njegovih mostova sa reke. Ručak u ugodnom ambijentu dok  prekrasne obale sa velikim brojem istorijskih spomenika lagano promiču. Povratak u hotel. Noćenje.  Na samo sat vremena vožnje od Praga, nalazi se zamak koji je u četrnaestom veku izgradio najpoznatija  figura u istoriji Češke , Karlo IV – češki kralj i vladar Svetog rimskog carstva. U njegovoj carskoj rezidenciji  mogu se naći mahom verski predmeti i umetnička dela, u originalnim zidnim dekoracijama iz 14. veka,  galerijama srednjovekovne i renesansne umetnosti, a najvrednijje blago zamka su krunski dragulji. U  zamku se danas nalazi samo replika krune. 

3. dan (04.05.2024.) PRAG 
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske ili poludnevni fakultativni izlet za Karlove  Vari. Noćenje. 
Karlove Vari su carska banja koju je pre više od šest vekova osnovao car Karlo IV, sastajalište evropske  aristokratije i kulturne elite, poznate po svojih 12 lekovitih termalnih izvora i čudesnoj arhitekturi.  Panoramski obilazak mesta. Povratak u Prag u ranim popodnevnim satima 

4. dan (05.05.2024.) PRAG – BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodan dan za individualna razgledanja do transfera na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 21:00 časova (let JU175). Sletanje u Beograd u 22:25 časova.  Kraj programa. 
-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije,  na dan uplate.  

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre  polaska na put,

- gotovinski  

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.  

- platnim karticama (Master, Visa,Maestro i Dina). 

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas