Sentido Phenicia Hotel

Hamamet, Tunis

Opis destinacije

Nekada malo ribarsko mesto, još u XIX veku postaje omiljeno letovalište mnogih poznatih umetnika, poput Gistava Flobera, Oskara Vajlda, Andrea Žida. Nаlаzi se u zalivu Hamamet, na jugu poluostrvа Kаp Bon, najplodnijeg i najzelenijeg dela Tunisa. Izgrađen je na ostacima rimskog grada Puputa, gde su pronađeni ostaci vodovoda, rezervoara za vodu, javnih kupatila, stambenih četvrti. Pod arapskom vlašću dobija naziv Hammamet (mesto za kupanje). Staro gradsko jezgro čini medina iz XV veka, izgrađena na stenama uz obalu mora. Unutar izuzetno očuvanih zidina nalazi se lavirint popločanih uličica i uskih prolaza, a u njemu kuće meštana i brojne prodavnice i galerije. Južno od centra grada je čuvena Vila Sebastian iz dvadesetih godina XX veka, danas Međunarodni kulturni centar sa zanimljivim kulturnim programom. Razvoj turizma u Tunisu započeo je baš u Hamametu šezdesetih godina XX veka. Danas grad ima oko 50.000 stanovnika i oko 40.000 hotelskih kreveta. Najstariji hoteli sa raskošnim mediteranskim vrtovima nalaze se na području šireg centra grada, a postoje i dve turističke zone: Hammamet Nord, koji se na severu proteže sve do Nabela, poznat po lepim peščanim plažama, i Yasmine Hammamet na jugu, udaljen 9 km od centra grada, sa čuvenom novom medinom, marinom i zabavnim parkom Carthage Land. Od juna do oktobra Hamamet nudi brojne i raznovrsne mogućnosti za večernje izlaske i noćni provod. Pored kafića i restorana, tu su poznati klubovi i diskoteke, a česti su koncerti i nastupi poznatih izvođača.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

LOKACIJA:
Luksuzan hotel sa dugom tradicijom udaljen je oko 4 km od centra Hamameta, 70 km od aerodroma u Tunisu i 110 km od aerodroma u Monastiru.

HOTELSKA PONUDA:
Recepcija, glavni restoran sa terasom, arapsko-orijentalni restoran, italijanski restoran, a la carte restoran na plaži, mediteranski restoran, lounge bar sa binom, bar u lobiju, bazenu, na plaži. Zatvoreni i otvoreni bazen sa odvojenim delom za decu, bazen sa morskom vodom, dečiji bazen, thalasso centar (masaža, sauna, hamam, kozmetički salon), fitnes centar. Za najmlađe goste tu je mini klub, igralište i animacija. Besplatan wifi u sobama, lobiju i na javnim površinama. Od sportskih sadržaja: stoni tenis, boćanje, gimnastika, aerobik, odbojka, aquagym, teniski teren, reketi i loptice. Pojedine hotelske usluge zahtevaju prethodnu rezervaciju, doplatu ili depozit koji se vraća prilikom odlaska.

SMEŠTAJ:
Hotel ima udobno i moderno uređene superior sobe i bungalove. Sve sobe imaju balkon ili terasu, klima uređaj, sat TV, elektronski sef, telefon, mini bar, fen.

PLAŽA:
Privatna široka peščana plaža. Ležaljke i suncobrani na bazenu i na plaži se ne naplaćuju, dok je za peškire neophodan depozit.

USLUGA:
All Inclusive prema hotelskim pravilima.
- gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 
 ostatak najkasnije 7 dana pre polaska
 
- čekovima građana   
 
- kreditnim karticama  
 
- mogućnost plaćanja na 3 ili 6 mesečnih rata kreditnim karticama Komercijalne banke

SNL

Organizator putovanja je turistička agencija Sunline Travel, broj licence OTP 177/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Sunline Travel.

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas