Valensija

Valensija, Španija

već od 569€

Opis destinacije

Valensija je treći španski grad po veličini, važnosti i broju stanovnika, i jedan je od najvećih industrijskih centara zemlje. Glavni je grad pokrajine Valensija i nalazi se na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva. Grad inovacija koga neprestano porede sa Madridom i Barselonom, transformisao je isušeno rečno korito reke Turije na kojoj se nalazi u zeleni prsten koji okružuje grad a mostovi stari i po nekoliko vekova ostali su da krase brojne parkove. Ipak, brojne futurističke građevine čuvenog arhitekte Santijaga Kalatrave predstavljaju kontrast staroj gradskoj četvrti ali predstavljaju i zaštitni znak ovog grada, kao i paelja, sad već popularno jelo koje je nastalo baš ovde.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
VALENSIJA  
Izleti i posete: “KALATRAVIN GRAD UMETNOSTI I NAUKE” - “GANDIJA, ŠATIVA I ALBUFERA, NACIONALNI PARK” - “BENIDORM I ALIKANTE” 
4 dana (3 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom 
Polazak: 13. oktobar (povratak 16. oktobar 2022) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 569 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 120 evra.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik Air Serbia), aerodromske  takse (oko 47 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip  Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata) smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (3 noćenja sa  doručkom), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Valensiji prema programu, panoramsko  razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela),  fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete, međunarodno zdravstveno putno osiguranje. 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Kalatravin grad nauke i tehnike sa posetom Okeanarijumu”. Cena: 60 evra. U cenu je  uključen prevoz autobusom i ulaznica za Okeanarijum.  
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Benidorm i Alikante”. Cena: 60 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom.  
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Gandija, Šativa i Nacionalni park Albufera”. Cena: 70 evra. U cenu je uključen autobuski  prevoz, ulaznica za palatu Bordžija i za Nacionalni park Albufera.  
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Valensiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15  prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene. 

Hotel Eurostars Acteon ****, Carrer de Vicente Beltrán Grimal, 2, 46023 València 
Ovaj centralno lociran hotel se nalazi u blizini glavnih gradskih spomenika i atrakcija. S centrom grada je povezan s nekoliko autobuskih linija koje prolaze u blizini hotela, a autobuska stanica je odmah ispred hotela. Najbliža metro stanica Ayora udaljena je 650 m od hotela. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, fen, WiFi internet konekciju. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
1. dan (četvrtak, 13. oktobar) BEOGRAD – VALENSIJA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u  03.45h. Poletanje za Valensiju u 06.20h (let JU590). Dolazak u Valensiju u 09.10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: istorijski  centar grada, isušeno korito reke Turije, prolaz kroz jedine dve preostale kapije grada, kojih je nekad bilo 26 – Porta de Serans i Tores de  Kvart, nastavak ka katedrali, korida, zgrada berze koja predstavlja simbol prosperiteta grada tokom 15. veka kada je grad doživeo svoje  zlatno doba. Katedrala je primer mediteranske gotike,zbog čega je i uvrštena na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine; zatim Trg de  la Reina, centralna gradska pijaca, gradska kuća izgrađena u modernističkom stilu... Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.  

2. dan (petak, 14. oktobar) VALENSIJA Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u Kalatravin grad umetnosti i nauke uz posetu  Okeanarijumu. Ovaj kompleks predstavlja remek delo umetnika Santijaga Kalatrave koji je rođen u Valensiji i koji predstavlja jednu od  najznačajnijih atrakcija grada i njegov je zaštitni znak. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje  specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija”, koja je zapravo zgrada opera; Hemisferik-jedinstvena  bioskopska sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; okeanografski muzej;  Umbrakle-gradski vrt; Agora-sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Slobodno poslepodne. Noćenje.  

3. dan (subota, 15. oktobar) VALENSIJA – BENIDORM – ALIKANTE – VALENSIJA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili  odlazak na fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm je udaljen od Valensije oko 130 km i jedno je od najpopularnijih španskih  letovališta. Obalom dominira moderna arhitektura, nasuprot starom gradu, odakle se može uživati u panoramskom pogledu. Nakon  šetnje starim gradom i kraće pauze, sledi nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca) i dolazak u Alikante, još jedan od slavnih  gradova španskog turizma. Prepoznatljiv je po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada, a njena izgradnja se vezuje za IX  vek i doba vladavine Mavara. Ispod same tvrđave se prostire park (Parque De La Ereta), koji je ujedno i najpeši gradski vidikovac. Sledi  šetnja starim gradom u kom se u kolopletu uskih, živopisnih ulica nalaze crkva Svetog Nikole i gradska kuća koja je prepoznatljiva po  baroknoj arhitekturi. Obilazak starog grada se završava na čuvenoj aveniji Esplanada de Espanja (Explanada de Espana), popločanom sa  6 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme nakon šetnje možete provesti i na gradskoj plaži Playa del Postiguet, šetalištu Paseo  Maritimo, uživajući u nekom od poznatih lokalnih vina i gastronosmkih specijaliteta sa ovog podneblja. Povratak u Valensiju u kasnim  popodnevnim časovima. Noćenje. 

4. dan (nedelja, 16. oktobar) VALENSIJA – BEOGRAD Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Gandiju, Šativu i Nacionalni park Albufera.  Odlazak autobusom do Gandije, mesta na delu morske obale koja je poznata pod nazivom Kosta del Azahar I koja se nalazi oko 65 km  južno od Valensije. Ovo je bio važan kulturni I komercijalni centra u 15. I 16 veku, poznat i po porodici Bordžija. Danas je ovo jedan od  najvećih priobalnih gradova i značajan turistički centar. Nastavak putovanja do Šative, grada na obali reke Albaida, u kome su Arapi u  12. veku proizvodili papir, te je grad postao kulturni i obrazovni centra regije. Grad se nalazi u podnožju brda na kome se nalazi zamak.  Nastavak putovanja do Nacionalnog parka Albufera, slatkovodnog jezera i ušća u zaliv. Prirodni biodiverzitet ovog rezervata omogućava  raznolikost flore i faune u toku cele godine. Povratak u Valensiju. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20.40h (let JU595).  Dolazak u Beograd u 23.20h.  

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

TOP PONUDE

Ovo su neki od aranžmana koje Vam preporučujemo

2022

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.