Hotel Giakals Natura Resort

Marmari, Kos

Opis destinacije

Kos je za razliku od većine drugih grčkih ostrva ravan i plodan, poznat je pod imenom „Plutajuća bašta“. Pored toga Kos je bogat arheološkim nalazištima iz helenskog, rimskog, vizantijskog i mletačkog perioda. No glavni adut Kosa su plaže: duge peščane plaže sa crnim ili zlatnim peskom, i male i zavučene šljunkovite uvale. Plaže na jugozapadnoj obali su jedne od najlepših na Dodekanizima a uvale na severozapadu su savršene za sportove na vodi. Grad Kos, koji je glavni i najveći grad na ostrvu, istovremeno je i turistički centar ostrva. Nudi odličan noćni život, dobar šoping, odlične taverne, i zanimljiva arheološka nalazišta. Gradom dominira tvrđava koju su 1315. podigli Vitezovi Svetog Jovana sa Rodosa. Rimske i grčke ruševine se mogu naći na svakom koraku, a ljubitelji antike ne treba da propuste arheološki muzej, čiji je najpoznatiji eksponat statua Hipokrita koji je rođen i živeo na Kosu (460-377 stare ere). Kardamena je drugo po veličini turističko naselje, na udaljenosti od 29 kilometara jugozapadno od grada Kosa do koga se može stići lokalnim autobusom, taksijem ili automobilom i 7 kilometara od internacionalnog aerodroma „Hipokrates“. Moderne kuće, hoteli i drugi smeštajni objekti prostiru se duž kristalnog zaliva sa prirodnim lepotama Kardamene i privlače brojne posetioce. Šetalište uz more i mala luka odakle trajekti svakodnevno saobraćaju do obližnjeg ostrva Nisiros, predstavljaju još jednu prednost svih turista koji ovo mesto biraju za svoj godišnji odmor. Kardamena je zadržala svoj tradicionalni šarm i nudi brojne turističke atrakcije, Apolonov hram, drevno pozorište i prelepu crkvu posvećenu Bogorodici.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija: 
Moderan hotel, renoviran 2021.godine, nalazi se oko 2km od centra turističkog mesta Marmari, u kome se nalaze restorani, kafići i barovi.. Glavni grad Kos od hotela je udaljen oko 15km, a međunarodni aerodrom oko 13km. Autobusko stajalište sa koga saobraća lokalna autobuska linija do susednog turističkog mesta Tigaki i glavnog grada od hotela je udaljeno oko 600m.

Plaža:
Peščana plaža Golden Beach od hotela je udaljena oko 500 metara. Prostrana, uređena, peščana plaža koju odlikuje postepen ulazak u more, predstavlja dobar izbor za različite kategorije putnika: ljubitelje odmora, starije osobe i porodice sa decom. Na ovoj plaži putnici mogu uživati na ležaljkama i sunobranima (dodatno se naplaćuju) ili mogu pronaći deo na kome mogu postaviti suncobran, peškir i ostalu opremu za plažu i uživati u lepotama Egejskog mora. Na plažu Goden Beach, nadovezuje se peščana plaža Caravia Beach (oko 800 metara od hotela) koja je nagrađena „Plavom zastavicom“ u sezoni 2023.

Hotelski sadržaj:
U okviru kompleksa gostima je na raspolaganju recepcija koja je otvorena 24h, lobi bar, glavni restoran sa terasom, otvoren bazen, ležaljke i suncobrani, bar pored bazena i teniski teren. Lepo uređena bašta sa dosta mediteranskog rastinja ovom hotelu daje poseban šarm i čini da se gosti osećaju još prijatnije. Novoizgrađeni vodeni park za sezonu 2022. Učinio je boravak još atraktivnijim za porodice sa decom. Wi – Fi internet je dostupan besplatno u celom hotelu. Hotel ima sopstveni parking.

Sobe:
Hotel raspolaže sa 60 smeštajnih jedinica. U zakupu naše agencije su standardne sobe (oko 30m2) koje se nalaze u glavnoj zgradi. Svaka smeštajana jedinica ima spavaću sobu (dva odvojena ležaja standardne veličine ili francuski ležaj) i dnevnu sobu u kojoj se nalazi sofa koja se razvlači. Svaka soba je opremljena: klima uređajem, SAT TV-om, telefonom, mini frižiderom, Wi-Fi internetom, kupatilom (tuš i fen za kosu), balkonom ili terasom. U standardnoj sobi se mogu smestiti dve orasle osobe i dete.

Usluga:
Pun pansion plus – doručak, ručak i večera na bazi švedskog stola, popodnevna užina, lokalna bezalkoholna pića, pivo, vino, rakija i uzo u predviđenom baru (11.00-23.00) i ostala alkoholna pića u predviđenom baru (19.00-23.00).

Napomena:
Novo u našoj ponudi, hotelski kompleks u zoni lepih plaža, dobra polazna tačka za porodice sa decom.

1. dan BEOGRAD – KOS
Čekiranje putnika na aerodromu Nikola Tesla dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Čarter let Air Srbije za Kos. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do izabranog smeštajnog objekta. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10/11. dan - KOS
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11/12 dan KOS – SAMOS - BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Čarter let za Beograd sa međusletanjem na ostrvo Samos. Ketering u avionu. Sletanje u Beogad.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas