Belgija i Francuska

više destinacija, više država

već od 1099€

Opis destinacije

Belgija je najgušće naseljena evropska zemlja i nalazi se na severoistoku kontinenta, u čvrstom zagrljaju suseda Francuske, Luksemburga, Nemačke i Holandije. To je zemlja čokolade, piva i rodno mesto saksofona i plavih, malih Štrumpfova. O multikulturi Belgije svedoči podatak da zemlja ima tri zvanična jezika, nemački, francuski i flamanski, jer belgijski jezik ne postoji. Belgija je jedna od zemalja osnivača Evropske unije, a glavni grad Brisel je centralna prestonica evropskih institucija. Grand Platz u Briselu se često navodi kao najlepši trg Evrope, ali uzvišena lepota flamanske arhitekture se zapravo krije u Brižu i Gentu, bajkovitim gradovima pod zaštitom UNESCO-a. Program obuhvata i putovanje kroz Francusku, preko flandrijske prestonice, grada Lila i boravak u Parizu, čija atmosfera kao vrtlog uvlači posetioce u sebe, a njegove boje se mogu gledati zauvek. Ovo je putovanje stvoreno za one koji su se uželeli lepote, istorije i umetnosti, neobično ukusne kulinarske ponude, sa čuvenom belgijskom čokoladom koja će nakon povratka dodatno zasladiti utiske i uspomene...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BELGIJA I FRANCUSKA 
BRISEL – BRIŽ – GENT – LIL – PARIZ 
Izleti i posete:  BRIŽ I GENT -LIL - LUVR -OBILAZAK MONMARTRA 
5 dana (4 noćenja sa doručkom u hotelima kategorije 3*) – avionom 
Polazak: 3. maj (povratak 7. maj 2024) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1099 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 375 evra. Maksimalan broj putnika po sobi: 2 odrasle osobe + 1  dete do 11,99 godina 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: prevoz avionom na relaciji Beograd - Brisel – Pariz – Beograd (prevoznik Air Serbia),  aerodromske takse u Beogradu i Parizu u iznosu od 97 evra (čiji je iznos podložan promeni), smeštaj u hotelima kategorije tri zvezdice u  dvokrevetnim sobama (2 noćenja s doručkom u Briselu I 2 noćenja s doručkom), transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel  - aerodrom u Briselu I Parizu, obilasci prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i posete, međunarodno putno zdravstveno osiguranje - Cenovnik na linku , gradska taksa u iznosu od 4.9 evra po osobi i noći (plaća se na recepciji hotela), individualni troškovi. 

 FAKULTATIVNI  IZLETI 
- fakultativni izlet “Luvr” Cena: 60 evra. Uključen dvočasovni obilazak po programu u pratnji vodiča I ulaznica. ●fakultativni izlet “Monmartr” Cena: 35 evra. Obilazak u partnji vodiča (individualni povratak u hotel). 
- Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Belgiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je  najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene. 
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda  njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinaciji, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih  centara ne rade.VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BELGIJA I FRANCUSKA” 
- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja. 
- Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.
Hotel IBIS GARE MID ***, Rue d'Angleterre 2/20, 1060 Bruxelles, Belgium  
Hotel IBIS LA DEFENSE CENTRE ***, 4 Boulevard de Neuilly, 92081 Paris 
Nalazi se u srcu Defansa, savremene gradske četvrti, preko puta metro stanice Esplanade de la Defense. Hotel ima 286 nedavno renoviranih  soba sa kupatilom sa fenom, telefonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SATTV-om. Kontinentalni doručak – samoposluživanje. ● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.. FAKULTATIVNI 
1. dan (petak, 3. maj 2024) BEOGRAD - BRISEL 
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 04:15h. Let za Brisel u 06:45h (JU270).  Dolazak u Brisel u 09:05h. Obilazak Brisela autobusom i pešice. Panoramsko razgledanje belgijske prestonice i prestonice Evropske  unije sa vrednim gotskim, baroknim i modernim zdanjima: trg Gran Plas sa raskošno ukrašenom gradskom kućom i sedištima zanatskih  udruženja – deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, Muzejska četvrt, Palata pravde – najveća javna zgrada podignuta  u Evropi u 19. veku, Kraljevski dvor, katedrala sv. Mihaila, mala bronzana skulptura “Maneken Pis”, svakako jedan od simbola grada,  kvart evropskih institucija… Odlazak do rezidencijalne četvrti Laken i Atomijuma, čudesne metalne konstrukcije u podnožju koje je  priređena Svetska izložba (1958).Transfer do hotela. Slobodno popodne za individualne aktivnosti, uz mogućnost posete nekom od  muzeja. Noćenje.  

2. dan (subota, 4. maj 2024) BRISEL – GENT – BRIŽ – BRISEL 
Doručak. Vožnja autobusom do Genta, nekadašnje prestonice Flandrijskog vojvodstva (11–13. vek), koji je u kasnom srednjem veku bio jedan od najbogatijih gradova severno od Alpa i prvi industrijski tekstilni  centar Evrope. Ovaj grad jedinstvenim čine mnoge znamenitosti, kao i podatak da se tu rodio čuveni Karlo V (1500), kralj Španije i car  Svetog rimskog carstva. Obilazak gradskog jezgra pešice: crkva sv. Jakova, katedrala sv. Bava poznata po remek delu “Mistično jagnje“  slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, toranj Belfort, kvartovi sa prelepim građevinama oko gradske kuće i crkve sv.  Nikole, Graslaj, zamak Gravensten, Vrijdag markt, zatim slobodno vreme. U nastavku programa vožnja do Briža, po mnogima najlepšeg  flamanskog grada koji je u 14. i 15. veku bio jedan od vodećih umetničkih centara tog dela Evrope. Čitavo gradsko jezgro je pod  zaštitom UNESCO-a i predstavlja sjajan doživljaj, jer se uz mnogobrojne rečne kanale uzdižu zgrade izuzetne arhitekture sa raznoboj 
nim fasadama. Razgledanje grada pešice: najstarija gradska kuća u Belgiji (14. vek), trg Burg, Palata pravde, „jezero ljubavi“, beginaž  – ženski samostan, Bonifacijev most... Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru grada. Povratak u Brisel. Noćenje. 
 
3. dan (nedelja, 5. maj 2024) BRISEL – LIL – PARIZ 
Doručak. Polazak autobusom za Pariz. Vožnja do Lila i razgledanje grada koji se  nalazi na samom severu Francuske. Lil je već vekovima važan trgovački, umetnički i univerzitetski centar i smatra se prestonicom  francuske Flandrije. Panoramski pešački obilazak starog centra grada: Veliki trg, Stara Berza, Opera, Gradska kuća, Bogorodičina Kat edrala, Muzej umetosti i istorije... Kraće slobodno vreme, zatim nastavak putovanja ka Parizu (oko 3 sata). Po dolasku u Pariz, pano ramsko razgledanje grada, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg  Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, kate drala Notr Dam… Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje. 

4. dan (ponedeljak, 6. maj 2024) PARIZ 
Doručak. Poludnevna fakultativna poseta kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr. Započet kao  vojno utvrđenje krajem 12. veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog  umetničkim delima dobio je tokom vladavine Fransoa I, u prvoj polovini 16. veka. Posle Francuske Revolucije pretvoren je u muzej.  Danas, 219 godina posle ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svetu sa kolekcijom od oko 300.000 umet 
ničkih predmeta koju nikada niko nije video u celosti. U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19.  Veka. Tokom posete Luvru videće se: temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera”  i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog renesansnog  slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.

5. dan (utorak, 7. maj 2024) PARIZ 
Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je  najviše među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz, nalazi se na severnom obodu grada i spada u njegove najpoznatije istorijske  kvartove. Na vrhu Monmartra uzdiže se velika bela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog veka sastavni  deo siluete francuske prestonice. Sedamdesetih godina 19. veka Monmartr naseljavaju i tamo stvaraju veliki umetnici kao što su  Berlioz, Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali i mnogi drugi, pretvorivši ga tako u simbol nekonvencionalne umet nosti, boemskog života i uzvišenog uma. Poseta crkvi, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gde se mogu videti desetine slikara za  svojim štafelajima, do mesta gde su se odigrali dramatični događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i  Blanš u podnožju brda gde se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola noćnog života Pariza. Individualni povratak u hotel.  Okupljanje grupe u hotelu za polazak na aerodrom u Parizu. Let za Beograd (JU247) u 22:00h. Sletanje u Beograd u 00:20h. 

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas